16 Aralık 2012 Pazar

Satış ağınızın haritasını nasıl oluşturursunuz?


Konum Bazlı Servislerden (KBS) hem Şirketler hem de tüketiciler  yararlanıyor

KBS'leri pazarlama stratejileri ile entegre eden şirketler, günümüzün "sosyal" tüketicisi ile bağlarını güçlendiriyor. 2013 yılının tüketicisi anında cevap ve etkileşim bekliyor. KBS'ler ile şirketlerin sundukları avantajlardan  iş yerlerini, mağazalarını, restoranlarını ziyaret edip, "check-in" yapan kişileri ödüllendirmesi bu ilişkiyi güçlendiriyor.
Akıllı telefonların GPS özellikleri sayesinde artık tüketicilerin "ayağını alıştırmak" için, KBS tabanlı mecralarda da her türlü kampanya yapılabiliyor, sanal kuponlar dağıtılabiliyor.
Tüketiciler ise, bu kampanyalardan haberdar olabildikleri gibi KBS'ler üzerinden kendilerinden önce bu iş yerlerinden alışveriş yapmış, yemek yemiş kişilerin incelemelerini, kritiklerini okuyarak bilgi sahibi olabiliyorlar. Günümüzde tüketicilerin satın alma kararlarını en çok diğer kişilerin düşündükleri, daha önce yaşadıkları etkiliyor.

KBS'leri kullanan ciddi bir kitle var ve bu kitle sürekli büyüyor!


Akıllı telefonların pazar payı 2012'de 46% büyüdü. Gittikleri lokasyonlarda konum bazlı servisler üzerinden "check-in" yapan kullanıcı kitlesi ise 50% büyüdü. Akıllı telefonlara sahip olan insanların 74%'ü ise Konum Bazlı Servisler aracılığı ile etraflarında olan biteni ve sunulan avantaj ve fırsatları takip ediyor. Kullanıcıların 5'te biri ise Foursquare, Facebook Places ve Google+ Local gibi servislerde aktif olarak "check-in" yapıyorlar.




zoozz ile ürünlerinizin satıldığı noktaların koordinatlarını toplayabilirsiniz!


zoozz'da bir görev oluşturup, ürünlerinizin satıldığı iş yerlerinin dıştan çekilmiş tabelaları gözükür şekilde fotoğrafları, xy koordinatları, iş yeri ünvanları, ve bunlar gibi daha ne bilgi istiyorsanız kolay ve çabukça toplayabilirsiniz. Üyeler bulundukları konumlara yakın görevleri yapacağı için, yol masrafı gibi fuzuli masraflar ödemeden, tamamen öngördüğünüz bütçe dahilinde! Kolları sıvayıp, birkaç dakika içerisinde üye olup, görevi adım adım tasarlayıp, başlatabilirsiniz. Üyelik için bir ücret ödemeden, sadece yapılan ve beğendiğiniz sonuçlar için ödeme yaparak.

Sunumumuzu izleyip, daha fazla bilgi edinmek için tıklayın.
Hemen kredi kartı vermeden, herhangi bir ücret ödemeden üye olun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder